עלי גפן ממולאים בירק של עינת
עלי גפן ממולאים בירק של עינת
רכיבים:
עלי גפן משומרים או טריים
2 גזרים מגורדים
4 קישואים מגורדים
בצל גדול קצוץ
לימון
שמיר קצוץ
מלח
פלפל גרוס
אופן הכנה:
אם העלים משומרים, לרוקנם מהצנצנת בזהירות שלא יקרעו ולשפוך לקערה ולמלא במים חמים.
להמתין כחצי שעה עד שהעלים יפרדו אחד מהשני. לסדר את העלים על גביי מגבת כדי שיתיבשו מעט.
בינתיים לאדות את הבצל הקצוץ, להוסיף את הגזר הקישוא והשמיר ולתבל במלח ופלפל.
להקפיץ מעט במחבת ולכבות את האש.
הגלגול:
פורסים עלה ובמרכזו שמים כפית מהתערובת שהכנו, מקפלים את שני הצדדים לכיוון האמצע ומגלגלים.
מניחים בסיר אחד צמוד לשני. ומפזרים מעל מיץ לימון.
מכינים מעל שכבה נוספת ושוב מיץ לימון.
לבסוף ממלאים את הסיר במים, ומבשלים עד לרתיחה. כשרותח מורידים את הלהבה ומבשלים עד שנגמרים המים.
איך נתייחס:
ניתן לשלב את הממולאים בארוחה, חופשי בגדר ההגיון
